Lepidus katteri

SE*Lepidus Klarissa

 

Jag som innehar Lepidus katteri  heter Anna Trolle, vid min sida finns min sambo Peter. Vårt prefix är ett latinsk ord som betyder: Nätt, Stilig, Charmerande, Underhållande och Trevlig. Med andra ord en perfekt beskrivning av vår underbara ras. Jag är Diplomerade Sverak- uppfödare. 

Lepidus uppfödning började med två honor från Änglarnas katteri, S*Änglarnas Fangtasia och S*Änglarnas Kitty White.


Tack kära syster som var med och startade upp vår uppfödning de första åren <3

Uppfödningen:

För oss är det viktigt att rasen behåller sin rasstandard. Vi vill att mina avkommor ska bli bättre än föräldradjuren och vi har främst valt att följa den amerikanska linjen/stilen. 

Mentalitet, exteriör och hälsa är de tre ledorden i vår uppfödning. Vi föder upp katter i liten skala, ser till kvalitet framför kvantitet och vill hinna utvärdera våra kullar ordentligt.

Jag samarbetar med andra uppfödare som håller samma värderingar som vi och, tror på öppenhet och ödmjukhet inför vårt arbete med att föda upp vår underbara ras.

När du får hem din kattunge är hon/han:

  • Minst 12-16 veckor, beroende på utveckling
  • Registrerade i SVERAKmed stamtavla
  • Grundvaccinerad mot kattpest och kattsnuva. Vi håller oss uppdaterade på nya aktuella vacciner.
  • Veterinärbesiktigad senast 7 dagar innan leverans
  • Mask och parasitfri 
  • Vana vid kloklippning
  • Rena & badade


Övrigt:Alla våra avelsdjur testas mot hjärtsjukdomen HCM innan parning. De testas även för FIV (=katt-HIV) och FelV( blodcancer) samt parasiter. Det är en självklarhet för oss att endast använda friska och sunda katter såväl exteriört som mentalt i min avel. Vi funderar och planerar alltid varje parning mycket noga.


Uppväxt: Alla våra katter växer upp i våra hem tillsammans med oss och våra barn. Vi erbjuder en kärleksfull och trygg uppväxt. Vi hanterar och socialiserar alla våra kattungar mycket för att dom så lätt som möjligt ska kunna anpassa sig hos sina nya familjer och få en sån bra start som möjligt. Ett litet startpaket med kattungemat följer alltid med.


Support: Alla som köper katt av mig får livslång support. Jag finns till hands för vägledning och försöker alltid svara på  frågor efter bästa förmåga och skulle det uppstå något problem, så gör jag allt jag kan för att hjälpa till och lösa det.

 
Utställning: Jag visar gärna mina katter på utställning i mån av tid och tycker självklart att det är extra kul om våra kattköpare också gör det, men inget jag har som krav. Det viktigaste för mig är att varje katt kommer till ett varaktigt, kärleksfullt och varmt hem.
Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Lepidus | Svar 09.07.2017 12.04

Hej, du kan läsa här på hemsidan att vi har kull nu, se under kattungar. Du hittar även löpande info på vår FB sida: Lepidus Cornish Rex

Lena clefberg ulander | Svar 09.07.2017 11.45

Hej
Har ni någon kull på gång?

solvig Pugliano | Svar 15.12.2012 18.43

Hej. Vi blev precis lurade på den katt vi tingat ,det känns som ett missfall .
finns det någon kattunge nu till salu det känns jobbigt att vänta längre.

Anna Trolle 16.12.2012 11.59

Hej! Just nu har vi inga kattungar till salu, vi hoppas det blir nya små Lepidus bebisar fram i feb/mars 2013. Var noga med ditt kattköp!

Sabina | Svar 06.03.2012 14.13

Vilken fin hemsida ni har!

Anna 06.03.2012 21.13

Tack för feedback och Välkommen åter!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

01.09 | 19:51

Hej Är du intresserad av en kattunge från våra kommande kullar som beräknas i oktober 2020 så skriv ett mejl och presentera dig. Mvh Anna

...
01.09 | 15:56

Hej. Önskar veta om ni har någon kattunge att tinga i höst.

...
28.07 | 00:22

Hej. Mitt namn är Irena & jag har funderingar över att köpa mig en katt, har kollat väldigt mycket på Sphynx o Rex de har fallit mig i smaken och jag är totalt förälskad. Jag har aldrig ägt en katt förr så jag är ute efter den ”speciella” för

...
17.05 | 15:07

Finns det någon kattunge till salu? Våran förra cornish har lämnat jordelivet efter 13 år.
Hälsningar Micke

...
Du gillar den här sidan